A fenntarthatóság útja

A PlanToys eltökélt szándéka, hogy egy fenntartható világot hozzon létre és a termékeinek előállításának minden lépésénél figyelemmel legyen a környezetre.
A teljes gyártás során a legjobb alapanyagokból dolgozik, miközben a hulladék termelés minimális vagy nulla.

A gyártás során előforduló többlet fadarabokat, forgácsot, stb a PlanToys Biomassza Erőmű hasznosítja és az így előállított villamos energia biztosítja a PlanToys gyár és a környező falvak villamos energia ellátását.

Fedezd fel a plantoys-ot

anyag

gyártás

elme

miben más a plantoys a többi fajátékgyártó cégnél

2017 novemberben készült egy felmérés, hogy azok a nagyvállalatok, amiket a világ minden táján úgy ismernek, mint fa játékokat gyártó cég, a termék palettájának ténylegesen hány százaléka készül fából.

A HABA termékeinek, már kevesebb, mint 20%-a fa játék, a többi vászonból, kartonból, műanyagból áll. A Brio és a Hape, utóbbi az IKEA beszállítója is egyre több új termék esetében a műanyagot választja.

Miközben a Földet és az Óceánokat a műanyag szemét kezdi ellepni. A Csendes-óceán északi medencéjében található szemétsziget méretét 700 ezer-15 millió négyzetkilométer közöttire becsülik.

A PlanToys a termékeinek a 100%-át már latexet nem termelő gumifából állítja elő, méghozzá az éves fa felhasználása a gyár 30 km-es környezetéből kerül a gyárba. Azért, hogy a nagy fa felhasználás ne tegye tönkre a környéket, folyamatosan gondoskodnak a fák pótlásáról az újra erdősítő programjuk keretében.

Az újra erdősítő program keretében nem csak pótolják a fákat, hanem arra is figyelnek, annyi fát ültessenek, ami több C0-ot köt meg, mint amennyit a gyár kibocsájt.

A PlanToys így gyárt és épít egy szebb jövőt a gyermekeink és unokáink számára.