Mit tehetsz az élelmiszerpazarlás ellen? – Kampány egy szebb világért.

Csatlakozz te is a PlanToys Föld Napja kampányához építsünk egy szebb világot közösen!

Mi az a PlanToys Föld Napja  kampány?

2009 óta minden évben a Plantoys központi szervezet felkarol egy nemes ügyet, mely a Föld megóvását, javítását támogatja, 2018 a dugongok, vagyis vízidisznó megmentéséről, 2019 a Méhekről, 2020 az Elefántok védelméről szólt.

A PlanToys játékgyártó vállalat a partnereikkel összefognak, hogy felhívják a figyelmet a környezetünk, és egy-egy élőlény védelmére. A kampány megtanítja a gyermekeknek az egyes Földön élő állatok és természet fontosságát. Hogyan tud odafigyelni a környezetére és megóvni  Földet a jövő nemzedék számára.

2021 Föld Napja kampány az élelmiszer pazarlásra hívja fel a figyelmet.

Az idei Föld Napja alkalmából a PlanToys játékgyártó cég és a holland Kromkommer szociális vállalkozás összefogott, és arra invitálják a gyerekeket világszerte, hogy ismerjék meg az élelmiszerpazarlás visszaszorításának fontosságát, a csúnya zöldségek kialakulásának körülményeit és természetességét. A kampány során játékok, történetek és kertészkedés segítségével tanítják a gyereket Répa Roland, a Csúnya Zöldség segítségével.

Csatlakozz hozzánk idén a PlanToys Föld Napja kampányban, és termeszd a kedvenc zöldséged és gyümölcsöd a saját kertedben!

Készíts róluk képet és használd ezeket a címkéket: @plantoysofficial, #GetYourWonkyOn,

hogy mi se maradjunk le róla! A megjelölt képeket egy Föld Napja albumba gyűjti a PlanToys, és megosztja a hivatalos PlanToys csatornákon. 

Nézd meg a videót a csúnya zöldségek kialakulásáról. Töltsd le a játékokat és tud meg, hogyan készíthetsz saját palántázót a PlanToys Föld Napja weboldalról.

Ültess saját répát

A vetőmagokat keresd a Plantoys forgalmazó játékboltokban!

(a vetőmagok a készlet erejéig elérhetőek)

Letölthető színezők

Letölthető készségfejlesztők

Palánta tartó ötletek

MILYEN MÉRTÉKŰ AZ ÉLELMISZER PAZARLÁS ÉS MENNYIEN ÉHEZNEK?

11-8-1

11 milliárd élő ember számára termelünk ételt, miközben ezen a bolygón csak 7,8 milliárd ember él, de naponta még mindig 1 milliárd ember nélkülöz és éhezik.

Az élelmiszer ⅓-a a hulladéklerakókban kerül.

Annyi ételt termelünk, hogy mindenki számára elegendő lenne, de évente az élemiszerek ⅓-a a szemmételepeken kötnek ki, miközben kb. 820 millió krónikus éhező ember van a világon és több, mint 1 milliárd nem képes egészségesen vagy táplálóan étkezni és időszakosan éhezik.

Tegyünk együtt egy szebb jövőért és óvjuk meg a Földet a gyermekink számára!

PlanToys és a Montessori oktatás

A PlanToys több játéka bekerült abba a japán könyvbe, amit Kimitoshi Matsuura a Japán Montessori Kutató Intézet vezető tanárképzője és Matsuura Gakuen, a Montessori Iskola igazgatója készített a Montessori oktatásról.

Wonky gyümölcs és zöldség szett

Tavaly novemberben készült egy felmérés, hogy azok a nagyvállalatok, amiket a világ minden táján úgy ismernek, mint fa játékokat gyártó cég, a termék palettájának ténylegesen hány százaléka készül fából.

PlanToys a reykjaviki műanyag mentes szeptemberen

Szeptember 1-én a Reykjavik Városházán a műanyag mentes Szeptember megnyitójára került sor.

Miben más a PlanToys a többi fajátékgyártó cégnél

Tavaly novemberben készült egy felmérés, hogy azok a nagyvállalatok, amiket a világ minden táján úgy ismernek, mint fa játékokat gyártó cég, a termék palettájának ténylegesen hány százaléka készül fából.

És mi is a PlanToys?

És mi is a PlanToys®? A PlanToys® egy játékgyártó cég, ami a középpontjába a gyermekeket és a gyermekek jövőjét helyezte. A játékai designosak, ráadásul Red-dot Design díjat nyert több játékuk is. Természetes alapanyagokból készülnek, de még a ragasztó és a festék is....

PlanToys a környezet tudatosság csúcsa!

Amikor megveszünk egy gyermekjátékot, arra figyelünk, hogy ne tartalmazzon káros anyagot, lehetőleg természetes alapanyagból készüljön, de vajon arra is figyelünk, hogy annak a terméknek az előállítása mekkora környezet pusztítással vagy szennyezéssel jár? Persze...