Amikor megveszünk egy gyermekjátékot, arra figyelünk, hogy ne tartalmazzon káros anyagot, lehetőleg természetes alapanyagból készüljön, de vajon arra is figyelünk, hogy annak a terméknek az előállítása mekkora környezet pusztítással vagy szennyezéssel jár?

Persze ennek nem könnyű utánajárni és most nem is a rossz példákkal szeretnék nektek szolgálni, hanem bemutatni egy vállalatot, aminek nem csak a termékeinek alapanyaga természetes, károsanyag mentes, hanem a gyártási folyamat is 100 %-ban környezettudatos.

Ez a PlanToys.

A gyártáshoz szükséges fát a saját faültetvényükből termelik ki. A kaucsukfából először kinyerik a kaucsuk tejet, majd a fa maga akkor kerül a gyárba, ha már több tejet nem termel, közben pedig szünet nélkül ültetik az új fákat, hogy folyamatos legyen az utánpótlás.

A gyárra nem csak a környezet tudatosság, hanem a sokszínűség és az esélyegyenlőség is jellemző. Különböző nemzetiségű emberek dolgoznak a gyárban és sokan közöttük megváltozott képességűek, de ki mondta, hogy tolókocsiba ülve nem lehet termelni?

A fáknak még a gyökereit is kiszedik a földből, mert ezeket is hasznosítják. A gyökereket, ágakat ledarálják és játékokat állítanak elő, a fölösleget pedig a Biomassza üzemükben hasznosítva termelik meg a gyár és a gyár melletti falvak villamosenergia szükségletét.

És természetesen a csomagolás is csak újrahasznosított alapanyagok felhasználásával történik.

Na, mit szólsz?
Gondolj bele, mennyit tesz ez a cég egy jobb világ építéséért, hogy a gyermekeink, unokáink, dédunokáink is élvezhessék a FÖLD szépségeit.

És nemcsak a környezetünk szempontjából értékesek a termékeik, hanem ötletesek, viccesek.

Nézz körül és válaszd ki a kedvencedet. Az enyém a madáretető és a malac persely, STIP-STOP!