Miért alkottuk meg ezeket a Wonky (csúnya) gyümölcsöket és zöldségeket?

A gyümölcsök és zöldségek kb. 10%-a a szemétben végzi, csak azért mert nem elég szépek. Az ízükkel semmi gond, csak nem szépek.

A KromKommer (holland jótékonysági szervezet) azért jött létre, hogy elfogadtassa ezeket a tökéletesen tökéletlen gyümölcsöket és zöldségeket. Inkább a tányérjainkon lenne a helyük, mint a szemétkosárban Hogy ez megvalósuljon szeretnénk ismertté tenni a mi kedves Wonky (csúnya) gyümölcseinket és zöldségeinket, minél szélesebb körben.

A KromKommer és a PlanToys egy sokkal fenntarthatóbb világot képzel el kevesebb szeméttel. Ezért együtt dolgoztak ennek a különleges játéknak a fejlesztésén. Ezzel a játékkal a gyerekek tapasztalatot szerezhetnek  Wonky (csúnya) gyümölcsök, zöldségek szépségéről és sokszínűségéről. Így egy kevésbé pazarló, de sokkal étvágygerjesztőbb jövőt mutatunk nekik.

A WONKY GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG SZETT ÉS A KROMKOMMER KAMPÁNY  KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁSÁNAK SIKERE

A KromKommer Hollandiában egy sikeres előfinanszírozás kampány keretében mutatta be a Wonky gyümölcs és zöldség szetett. A Wonky (csúnya) gyümölcs és zöldség szett eladásból finanszírozták a KomKommer kampányát. Összesen 516 támogató járult hozzá a közös finanszírozáshoz 21.043 euróval, ami meghaladta a tervezett pénzügyi célt! A hatalmas lakossági érdeklődés és a lenyügöző terméknek köszönhetően a kezdeményezés óriási média figyelmet kapott Hollandiában.

ISMERD MEG A MI WONKY (CSÚNYA) HŐSEINKET

Carl Répa

Ádám Alma

Péter Körte

Curly Uborka

Tammy Szív Paradicsom

és a kés

CARL RÉPA ÉLETTÖRTÉNETE, HOGY LESZ EGY ZÖLDSÉGBŐL, GYÜMÖLCSBŐL WONKY (CSÚNYA) GYÜMÖLCS, ZÖLDSÉG

A gazda elveti a magot. Törődik vele sok vizet és szeretetet ad nek. Majd a magból répa lesz.

A kis répa találkozik egy kis kővel és körbe növi. Micsoda határozottság!

Carl répa megszületett.

A betakarítás után minden répát megvizsgálnak, azt vizsgálva, hogy lehet-e értékesíteni.

Carl répa friss, egészséges és ízletes, de alkalmatlannak tartják értékesítésre, mert kicsit más, mint a testvérei.

És az egyedisége miatt eldobják, bár szuper finom az íze.

A KromKommer szereti a Wonky (csúnya) gyümölcsöket és zöldségeket és gondoskodik róla, hogy a tányérunkra kerüljenek, ahol a helyük.

A KromKommer egy olyan világot épít, ahol Carl-t is ugyanúgy kezelik, mint az Ő tökéletes formájú testvéreit. Hiszen mindannyiuk ugyanolyan finom függetlenül attól, hogy csúnyák vagy sem.

A dobozban megtalálod ezt a kis füzetet, ami tartalmazza Carl répa élettörténetét.

Egy fenntartható világ létrehozásának küldetésével a PlanToys elhatározta, hogy a gyártás során vigyáz és gondoskodik a környezetről.
Mindig meggyőződünk arról, hogy a legjobb alapanyagokat használjuk és csak minimális szemetet termelünk a gyártósorokon.

A KromKommer (görbe uborka) egy holland jótékonysági szervezet, ami azért küzd, hogy a csúnya de egészséges gyümölcsök és zöldségek ne kerüljenek a szemétbe.
Meg szeretnénk változtatni az emberek látásmódját a minőséggel kapcsolatban.

Ízletes leveseket készítünk azokból a zöldségekből, amik, amúgy a szemétben végeznék. És Wonky (csúnya) termékeket készítünk, hogy beragyogják a mókás küldetésünket. Ezt a Krommunity szervezettel együtt csináljuk, ami gazdálkodók, éttermek, üzletek és rajongók közössége (Ez vagy TE!)

Köszönjük, hogy részt vállalsz a missziónkban. Alig várjuk halljunk rólad.

 

Köszönöm a figyelmedet.